Καλησπέρα παιδιά!Αυτή είναι μία συνταγή για μπισκότα που βρήκα στο ιντερνετ και πραγματικά έγιναν πολύ νόστιμα!Αν σας αρέσουν τα μαλακά μπισκότα(τύπου soft kings) δοκιμάστε την
* 2 1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
* 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
* 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 / 2 φλιτζάνι λίπος φυτικό
* 1 1 / 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
* 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
* 2 μεγάλα αυγά
* 1 πακέτο τσιπ σοκολάτας
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Οδηγίες:
χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
1. Ανακατέψτε το αλεύρι,τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
2. Σε χωριστό μπολ, κτυπήστε το βούτυρο και το φυτικό μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλα
4. Ρίξτε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά.
5. Προσθέστε στο μίγμα το αλεύρι, και κτύπηστε αργά μέχρι να ενσωματωθεί, στη συνέχεια κτύπησε το μείγμα καλά.
6. Ρίξτε μέσα τα τσιπ σοκολάτας και τα καρύδια.
7. Πλάστε μικρά πλακουτσωτά μπισκότα.(η συνταγή λέει ποσότητα ίση με 2 κουτ.σούπας αλλά θα γίνουν τεράστια έτσι)
8. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα άκρα των cookies να είναι καφέ,αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα ανοικτόχρωμα, περίπου 10 λεπτά.
9.Αν χρησιμοποιήσετε 2 ταψιά στο φούρνο,αλλάξτε τους θέση στο μισό χρόνο.
10.Αφήστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν για 5 λεπτά.
@ Στα υλικά, αναφέρεται το φυτικό λίπος που στα αγγλικά το ονόμαζε shortening.εγώ κοιτώντας σε λεξικά βρήκα την έννοια φυτικό λίπος και χρησιμοποίησα μαργαρίνη.Βγήκαν τέλεια.Τώρα αν κάποιος το ξέρει κάπως αλλιώς πείτε το και σε μένα
Σας παραθέτω και τη σελίδα στην οποία βρήκα τη συνταγή :
www.food.comκαι συγκεκριμένα
http://www.food.com/recipe/thick-soft-and-chewy-chocolate-chip-cookies-100727